Victorie…

Vad ca articolul asta, din Gandul, apare azi peste tot. Multi il vor pe nenea asta, Alexandru Visinescu, tras pe roata, schingiuit, torturat etc.

In caz ca vreti sa vizitati inchisoarea Ramnicul Sarat: http://ramnicusarat.iiccr.ro/

Ce rezolvi cu asta? Bagi un mos la inchisoare, care oricum moare daca il trage putin curentul. Satisfactie morala? Sanchi. Aduci pe cineva inapoi? Schimbi cumva trecutul? Nu cred. Nu ma incalzeste cu nimic ca un mos de 80 de ani infunda puscaria. Probabil, daca tu ai fi fost in locul lui (omul era Dumnezeu in inchisoarea aia), ai fi facut la fel. Puterea absoluta, corupe absolut, cum zicea unul mai destept ca mine.

As prefera sa-i vad pe astia care ne vand cu tara cu tot, intr-o celula igrasioasa si intunecoasa din inchisoarea Ramnicul Sarat. Chiar ma ofer sa fiu eu Alexandru Visinescu lor.

Ar trebui sa ne axam pe prezent si pe viitor, nu sa vanam vrajitoare si mosi rablagiti. Ar trebui sa nu mai lasam sa se intample asta, sa isi bata astia joc de noi cum vor si noi sa nu spunem nimic, sa inghitim. Degeaba facem pe vitejii dupa 60 de ani de comunism. Daca vrem sa facem ceva pentru noi si copiii nostri, acum e momentul, nu dupa 100 de ani.

Va recomand sa vedeti Portretul luptatorului la tinerete, povestea lui Ogoranu si a oamenilor lui, care au avut curajul de a se impotrivi regimului. Dupa ce vedeti filmul, faceti o analogie intre cei care erau la conducere atunci (prostul satului era pus primar/seful militiei ca lingea niste cururi din partid) si analfabetii care ne conduc azi. Si in film, ca si acum, stam cu mainile in san, cand prostul satului, ajuns sus, ne palmuieste, ne scuipa si se pisa pe noi.

Sa vedeti ce o sa pateasca el peste 50 de ani…

2 thoughts on “Victorie…”

  1. ”Capul lui Moțoc vrem.”

    Întotdeauna, omenirea, ca masă, a cerut sânge după ce s-a întâmplat o nasoală. Ăsta e felul nostru de a obține o compensație, chiar dacă, în realitate, nu ne ajută cu nimic.

    Cum a fost împușcat Ceaușescu, de exemplu. A schimbat ceva în România? Nu, prietene, oricât s-a umblat cu democrația în gură, a rămas Iliescu, cel care îi ținea lui Ceașcă parpalacul. Dar poporul a fost satisfăcut.

    Sau când l-au împușcat (chipurile) americanii pe Bin Laden. Au ieșit la ei milioane în stradă scandând și urlând. Le-a adus cumva înapoi neamurile moarte prin dărâturile de la WTC? Nicidecum, insă și-au potolit setea de răzbunare.

  2. Nimic mai gresit. Toata lumea trebuie trasa la raspundere. Inclusiv aia care sunt deja cu jumatate de proteza dentara in groapa. Motivul? Daca nu faci asta, propagi ideea ca “daca ma ascund suficient de bine pana uita lumea, poate scap pentru ca se gasesc alte cazuri mai ‘arzatoare’ pentru unii”.

Comments are closed.